OM DEZE REDENEN IS EEN OVERKAPPING DUURZAAM

Datum
07-09-2021

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Op deze bijzondere dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. Een mooie gelegenheid om toe te lichten hoe duurzaam jouw overkapping nou eigenlijk is. 

Picture of Jolijn Jalink

Jolijn Jalink

Marketeer & content creator

Verduurzamen, waarom is dat zo belangrijk?

Duurzaamheid beschermt onze natuurlijke omgeving en de ecologische en menselijke gezondheid. Daarnaast wordt door het verduurzamen de innovatie gestimuleerd en tegelijkertijd proberen we onze manier van leven niet in gevaar te brengen. Het is dus ontzettend belangrijk om verduurzamen te bevorderen, zodat het milieu in al zijn pracht bewaard blijft.

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat onze terrasoverkappingen duurzaamheid waarborgen. In het kader van vandaag vertellen wij je daar graag meer over.

Is een overkapping duurzaam?

Hoe duurzaam een overkapping is, hangt volledig af van de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij het gebruik van een houten overkapping zal de keuze van het hout zeker moeten bijdragen aan de duurzaamheid. Indien er ook geverfd moet worden, is het verstandig te kiezen voor een verfsoort die het milieu zo min mogelijk belast. Tegenwoordig is duurzame verf steeds beter verkrijgbaar. Of kies voor een glazen dak of een overkapping van polycarbonaat.

Glazen schuifwand

Bij Bella Vista maken wij voor de glazen schuifwanden enkel gebruik van hoogwaardig aluminium. De onderrail is hierbij geanodiseerd, waardoor deze wanden zeer duurzaam zijn.

Isolatie

Een goede isolatie bevordert het wooncomfort, bespaart op de energierekening en is ook nog eens beter voor het milieu. Daar waar vroeger het plaatsen van een glazen schuifwand kon zorgen voor tocht in huis, hoef je daar tegenwoordig niet bang meer voor te zijn. Onze glazen schuifwanden zijn verkrijgbaar in 10 millimeter dik veiligheidsglas en kan uitgerust worden met tochtborstels. Hierdoor zijn akelige tochtige glaswanden verleden tijd! 

Polycarbonaat

Met onze overkappingen van polycarbonaat zit je qua duurzaamheid wel goed. Polycarbonaat is twee keer zo licht én maar liefst 250 keer zo sterk als gewoon glas. Niet voor niets is het daarom een populaire glasvervanger. Polycarbonaat heeft een lange levensduur en bovendien zijn de platen recyclebaar. Tot slot heeft het een groot vermogen om warmte vast te houden.

Nóg langer genieten

Door te kiezen voor een terrasoverkapping gemaakt van duurzame materialen kun je zorgeloos genieten van het buitenleven binnen of het binnenleven buiten. Bezuinig dus niet op materiaalkeuze, want door het gebruik van duurzame materialen gaat je overkapping aanzienlijk langer mee. Op deze manier zijn er alleen maar winnaars: het milieu, jouw woongenot én je portemonnee! 

Meer
artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *